ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

7 hälsofördelar med ingefära

Ingefära är en ört som i tusentals år har använts såväl i matlagning som för sina terapeutiska kvalitéer. Roten kan användas färsk, mald, torkad samt i form av juice eller olja. Ingefära tillhör samma familj som kardemumma, gurkmeja och galangal. Här kommer sju hälsofördelar med ingefära, listade av Medical News Today. Ha dock i åtanke att det är viktigt att du konsulterar din läkare innan du börjar behandla med ingefära. Du ska inte ta ingefära om du är blödarsjuk eller äter blodförtunnande medicin. Klicka dig fram mellan bilderna för att läsa.

Petra Månström
Publicerad

Forskning från University of Georgia publicerad i The Journal of Pain visar att ett dagligt tillskott av ingefära reducerade muskelvärk till följd av träning med 25 procent. Professor Patrick O’Connor och hans kollegor utförde två studier, som pågick i vardera 11 dagar, där man undersökte hur ett tillskott av rå respektive upphettad ingefära påverkade försökspersonernas träningsvärk. Man fann att upphettning av ingefäran inte gav en större smärtlindring.

En thailändsk studie publicerad i tidningen Pharmaceutical Biology5 visade att ingefärsextrakt hade 3,5 gånger bättre effekt på högt blodtryck än prazosinhydroklorid, en ofta förekommande aktiva substansen i blodtrycksmedicin.

Laddar…
Mer från Startsidan