”Ingen annan har lyckats med det här tidigare”

Investerarna i publiken var överens. Med stor marginal tog Swedish Pharma hem utmärkelsen Framtidens entreprenör med sitt plåster som fäster på alla ytor. ”Det är ett erkännande”, konstaterar bolagets representant Leif A. Eriksson.

Publicerad
TOMAS ONEBORG
Foto: TOMAS ONEBORG
Annons
TOMAS ONEBORG
Foto: TOMAS ONEBORG
Foto: TOMAS ONEBORG

SWEDISH PHARMA VANN FRAMTIDENS ENTREPRENÖR

Det var en omtumlad och glatt överraskad Leif A. Eriksson som mötte SvD Näringsliv direkt efter vinsten på Carnegie Hall under torsdagskvällen.

Hans Swedish Pharma, vars affärsidé bygger på ett plåster som fäster på våta ytor och samtidigt kan avge läkemedel, är Framtidens entreprenör.

– Det är fantastiskt roligt att det verkar finnas ett intresse för vår produkt, och det är ett erkännande att få den här utmärkelsen, säger han.

Leif A. Eriksson övertog presentationsansvaret efter partnern Lennart Löfgren, som varit den som genomfört bolagets powerpitch tidigare. Med ett stort lugn och brett kunnande ledde Leif A. Eriksson investerarna genom presentationen av det unika plåstret.

Nyfikna och intresserade investerade överöste sedan entreprenören med sina frågor. ”Varför har ingen kommit på ett sådant plåster tidigare?” undrade en av investerarna.

– Det är en komplicerad teknik och sex års utveckling som ligger bakom. Ingen annan har lyckats föra ihop dessa egenskaper tidigare, svarade Leif A. Eriksson.

I sitt vinnartal betonade han hur viktigt tålamodet varit och att de behållit tron på sitt plåster under alla år.

Ett eventuellt kapital från investerare vill bolaget använda för att utveckla en testförsäljning och säkerställa teamet. En karta med nio plåster för behandling av munblåsor beräknas kosta 100 kronor i butik – och kan finnas i handeln inom det närmsta året.

Plåstrets användningsområden är bland annat munblåsor, behandling av hudcancer, sår i underlivet, skador på naglar och till och med ögon.

– Nu hoppas vi kunna starta en dialog med intresserade investerare för att kunna få igång testförsäljningen inom det närmsta året. Jag hoppas kunna knyta några kontakter redan ikväll.

Swedish Pharmas vd befinner sig i Australien för att bygga kundkontakter, vad säger du när du ringer honom ikväll?

– Vi vann!

Läs en intervju med bolagets vd Lars Isaksson här.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons