Arbetsmarknaden blir sämre

Läget på arbetsmarknaden mörknar, åtminstone om personalchefernas bedömningar om det kommande kvartalet är riktiga, och byggbranschens tidigare förväntningar om en uppgång ser ut att grusas. Det visar analysföretaget IC-Potentials personalchefsindex för första kvartalet. Men inom handeln ser det ljusare ut.

Publicerad
Annons

En större andel personalansvariga bedömer att de ska minska anställningarna, än den andel som bedömer att de ska öka anställningarna, jämfört med förra kvartalet, totalt över alla branscher. Också den andel som bedömer att det blir oförändrad sysselsättning i företaget har minskat sedan förra mätningen.

När ett representativt urval av personalchefer och personalansvariga, i vissa fall är det vd, fick svara på hur de bedömer sysselsättningen i det egna företaget för årets första kvartal jämfört med förra kvartalet ser vi en klart mer negativ syn på utvecklingen. Personalchefsindex - totalindex för alla branscher - hamnade på minus för första gången på två år, enligt analysföretaget IC-Potential.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons