”Turkisk rättvisa ett skämt – varför bidrar Sverige?”

Bülent Kenes är turkisk journalist i exil i Sverige. Nyligen kom HD fram till att han inte ska utvisas till Turkiet. I dag reser Sveriges utrikesminister Tobias Billström till Ankara.
Bülent Kenes är turkisk journalist i exil i Sverige. Nyligen kom HD fram till att han inte ska utvisas till Turkiet. I dag reser Sveriges utrikesminister Tobias Billström till Ankara. Foto: Fredrik Sandberg/TT

KULTURDEBATT | Turkiets president Erdogan krävde uttryckligen att han skulle utvisas – men HD sa nej. Inför utrikesminister Billströms resa till Ankara skriver journalisten Bülent Kenes i SvD – och frågar sig varför Sverige tar turkiskt rättsväsende på allvar.

Publicerad
Annons

Högsta domstolen meddelade i måndags att jag inte ska utlämnas till Turkiet. Givetvis är jag glad över beslutet, men jag är också besviken över att det svenska rättsväsendet över huvud taget utgår från fabricerade brottsanklagelser gentemot mig och andra. Att så sker har en enkel förklaring: Sverige och andra västländer har ännu inte förstått Erdogan-regimens sanna natur. Denna okunskap får allvarliga konsekvenser.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons