RecensionNya filmer

Terrifier 2Filmen blir värre när huvudrätten kommer

Sienna (Lauren LaVera) och Art the clown (David Howard Thornton).
Sienna (Lauren LaVera) och Art the clown (David Howard Thornton). Foto: Nonstop

Om vi ska vara helt ärliga så framstår de vidriga våldshandlingarna i ”Terrifier 2” blott som kvinnohatande nördars hämndfantasier mot den sortens tjejer som avfärdat dem, skriver SvD:s recensent Jakob Åsell.

Jakob Åsell
Publicerad
Annons

Ultravålds-slashern ”Terrifier 2” har blivit något av ett fenomen i hemlandet USA där den obskyra mikrobudgetrysaren om en sadistisk mördarclown redan har spelat in femtio gånger sin budget i biljettintäkter. Samtidigt rapporteras det flitigt om biobesökare som kräkts och svimmat efter att ha tagit del av den crowdfundade clownfilmens oerhört blodiga innehåll.

Vi har knappt hunnit ta av oss jackorna i biosalongen innan clownen Art (David Howard Thornton) vaknar upp på bårhuset där den förra filmen slutade och med ett stort flin sliter ut både hjärna och ögon ur skallen på sin stackars obducent. Den tystlåtne gycklarens väg korsas sen med high school-tjejen Sienna (Lauren LaVera) i en maskeradbutik där hans blodiga cirkuskläder och svarta sopsäck inte direkt får någon att lyfta på ögonbrynen, det är ju trots allt Halloween.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons