Ramberg: Valet av B'Tselem är inte kontroversiellt

Stockholm Human Rights Award tilldelas i år den israeliska människorättsorganisationen B’Tselem. En organisation som Israels utrikesminister kritiserat som opatriotiska terroristkramare.- Jag förväntar mig att ingen tycker att valet av pristagare är kontroversiellt. Tycker man att det är fel, så är det obegåvad och oseriös kritik, säger Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg.

Publicerad
JONAS EKSTRÖMER
Foto: JONAS EKSTRÖMER
Hagai El-Ad leder B'Tselem.

Hagai El-Ad leder B'Tselem.

Foto: GARY BEECHEY
Annons

Människorättsorganisationen B’Tselem har som målsättning att skydda och sprida kunskap om mänskliga rättigheter på de ockuperade palestinska områdena. Den grundades 1989 av israeliska jurister och parlamentsledamöter. På tisdagen mottog organisationen årets Stockholm Human Rights Award, som delas ut av Sveriges advokatsamfund, International Legal Assistance Consortium och International Bar Association.

B’Tselem får priset för att organisationen för offrens talan och utkräver ansvar från de israeliska myndigheterna. ”Att B’Tselems outtröttliga kamp för mänskliga rättigheter förs i en många gånger oförstående omgivning gör dess insatser extra viktiga” skriver Advokatsamfundet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons