ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

SD kräver samtal efter Erdoganuppgörelsen

Aron Emilsson (SD), ordförande i riksdagens utrikesutskott, säger att ”det har varit viktigt med symbolhandlingar för att komma vidare i processen med Turkiet”.
Aron Emilsson (SD), ordförande i riksdagens utrikesutskott, säger att ”det har varit viktigt med symbolhandlingar för att komma vidare i processen med Turkiet”. Foto: Stefan Jerrevång/TT

SD kräver samtal med regeringen om överenskommelsen med president Erdogan. Formuleringarna är relativt breda och luddiga, anser partitoppen Aron Emilsson. ”Vi ser kritiskt på en turkisk EU-anslutning”, säger han.

Erik Nilsson
Publicerad

Efter förhandlingarna med turkiska presidenten Recep Tayyip Erdogan så firade statsminister Ulf Kristersson (M) med en öl. För Aron Emilsson (SD), ordförande för riksdagens utrikesutskott, blev det sen middag och kall öl med sin sambo. Men trots firandet är han endast ”försiktigt positiv” till beskedet att Sverige släpps in i Nato.

– Det är viktigt att ha is i magen. Ingenting är klart förrän det är klart. Om något har visat att det talesättet gäller så är det den svenska medlemskapsprocessen mot ett fullvärdigt Nato-medlemskap. Sverige är inte medlem förrän de turkiska och ungerska parlamenten har ratificerat, säger han.

Laddar…