Asylboende evakuerades: ”Vet inte när det öppnar igen”

– Sent på fredagskvällen hittade man det första föremålet och det andra efter midnatt, säger Thomas Gustafsson, befäl vid polisen i Västmanland.
– Sent på fredagskvällen hittade man det första föremålet och det andra efter midnatt, säger Thomas Gustafsson, befäl vid polisen i Västmanland. Foto: Maja Suslin/TT

Det asylboende i Arboga där den man som misstänks för morden på Ikea evakueras i natt. Två säckar med brandfarlig vätska hittades i närheten.

– Det finns givetvis en oro och undran över att det här händer. Det fruktansvärda på Ikea utfördes av en enskild person och har inget med de personerna som bor på boendet i Arboga, säger Fredrik Bengtsson, presstalesperson på Migrationsverket.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Efter ett tips, som polisen inte vill gå in på, hittades sent under fredagen två säckar som innehöll behållare med brandfarlig vätska, vid boendet.

– Dessa har nu omhändertagits och en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats, säger Matilda Isaksson, befäl vid länskommunikationscentralen till SvD.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons