ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Sex snackisar i resevärlden

Världens farligaste vandring, shoppingyra i Dubai, spökby till salu … Här är veckans hetaste resesnackisar.

Per Johnsson
Publicerad

Spanska El Caminito del Rey är känd som att av världens mest hårresande äventyr. Den andalusiska vandringsleden följer minimala klipphyllor längs El Chorro-kanjonens vådliga stup. År 2000 stängdes stigen efter flera dödsolyckor.
Men eftersom folk ändå tog sig upp på den inte alltför stabila leden beslutade de andalusiska myndigheterna sig för att genomföra en restauration.
Arbetet påbörjades i mars och väntas kosta mer än fem miljoner euro. Staket har satts upp och stora hål i betongen har fyllts igen.
I början av 2015 ska allt vara klart och det ska åter vara möjligt att följa den hisnande stigen ovanför Guadalhorcefloden norr om Málaga.
Undrar du vad Dubai satsar mest på just nu? Klicka vidare.
/Respress

Förenade Arabemiraten vill profilera sig om en av världens mest spännande shoppingdestinationer. Gigantiska Dubai Mall mäter 502 000 kvadratmeter och fungerar som ett resmål i sig. I november invigs dessutom lyxiga Yas Mall som i och för sig bara är hälften så stort, men ändå rymmer över 400 butiker.
Shoppingcentret förväntas årligen locka upp emot 20 miljoner besökare, rapporterar CNN. Komplexet ligger på den konstgjorda ön Yas Island och har bland annat nöjesparken Ferrari World och ett vattenland i grannskapet.
/Respress

Laddar…
Mer från Startsidan