Mejla ditt svar: Vad är det för mystisk bil i rallyt?

Ford säljdirektör Claes Livijn övervakar en Ford Fairlane Club Sedan. Vid ratten sitter Fordhandlaren i Örnsköldsvik Martin Carlstedt med sin fru Gulli i ett uppehåll i Midnattssolsrallyt 1958.
Ford säljdirektör Claes Livijn övervakar en Ford Fairlane Club Sedan. Vid ratten sitter Fordhandlaren i Örnsköldsvik Martin Carlstedt med sin fru Gulli i ett uppehåll i Midnattssolsrallyt 1958. Foto: Magnus Livijn
Publicerad
Annons

Förra helgen kördes Svenska rallyt, en institution i svensk motorsport som inleddes 1965. Men dessförinnan, mellan 1950 och 1964, arrangerades rallyt sommartid i det än mer legendariska Midnattssolsrallyt.

Här är det juni 1958, och uppehåll på en liten Esso-mack i Roslagen. Den tolvårige Magnus Livijn följer med sin pappa Claes Livijn, försäljningsdirektör på Ford Motor Co, som skulle inspektera Ford-bilarna i rallyt. Magnus hade med sig sin första kamera. Han lyfte den och förevigade sin far vid en tvådörrars Ford Fairlane Club Sedan av årets (1958) modell. En otymplig bil med V8, tre extraljus och Y-skyltar från Västernorrland.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons