Hillary Clinton: ”Konst är ingen lyx”

Hillary Clinton menar att konsten nu är viktigare än någonsin.
Hillary Clinton menar att konsten nu är viktigare än någonsin. Foto: Mary Altaffer / TT

Vi behöver teater nu mer än någonsin, säger Hillary Clinton i en färsk intervju med New York Times. Sedan hon förlorade presidentvalet 2016 har hon besökt Broadway 39 gånger.

Anna Ångström
Publicerad
Annons

Hillary Clinton, tidigare USA:s första dam och kandidat till presidentposten 2016, är också känd som teaterentusiast med frekventa besök på Broadway och off-Broadway. I en färsk intervju med New York Times teaterreporter Michael Paulson får hon frågan om det alls är okej att tala om läget för konsten mitt under pågående pandemi, presidentvalskampanj och skogsbränder på USA:s västkust. Hon svarar:

”Det är mer än okej. Konst är ingen lyx. Det är en nödvändighet för att ge näring åt den mänskliga anden och sinnet /.../ På ett sätt behöver vi teater nu mer än någonsin, för vi behöver bli påminda om att vi alla är en del av en större berättelse. Och för mig är den större berättelsen just nu hur vi ser på oss själva, hur vi behandlar varandra /.../ Vi behöver konsten som hjälp att orientera oss i en tid då det finns många motstridiga synpunkter.”

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons