EU överens om skärpta regler för storföretag

För att bekämpa skatteflykt är EU-parlamentet och medlemsländerna överens om skärpta skatteregler för multinationella företag Arkivbild.
För att bekämpa skatteflykt är EU-parlamentet och medlemsländerna överens om skärpta skatteregler för multinationella företag Arkivbild. Foto: Christoph Soeder/AP/TT

För att bekämpa skattesmitning har EU-parlamentet och medlemsländerna kommit överens om skärpta krav på multinationella företag att redovisa sina vinster och skatter.

TT-AFP-Reuters
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Lagförslaget tvingar stora multinationella företag – med en årlig omsättning på över 750 miljoner euro, motsvarande nästan 7,6 miljarder svenska kronor – att offentliggöra sina vinster och hur mycket skatt de betalar, både inom unionen och i länder som är klassade som skatteparadis av EU.

Förslaget lades fram av EU-kommissionen 2016 och syftar till att bekämpa skatteflykt. Förhandlare från EU-parlamentet och medlemsländerna är nu överens, men lagförslaget måste formellt klubbas igenom i parlamentet och av EU:s ministerråd innan det träder i kraft.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons