Förslag om S-ledare kan komma nästa vecka

”Det kan komma en nominering redan nästa vecka om vi har en stor majoritet för något namn”, säger Åsa Johansson, distriktsordförande i Värmland.
”Det kan komma en nominering redan nästa vecka om vi har en stor majoritet för något namn”, säger Åsa Johansson, distriktsordförande i Värmland. Foto: Anna Hållams

Förslag om ny S-ledare kan börja strömma in till valberedningen redan nästa vecka. Då väntas flera partidistrikt bli klara med sina nomineringar.

– Får vi ett jättetydligt besked i helgen finns det ingen anledning av vänta, säger Åsa Johansson, distriktsordförande i Värmland.

Fredrik Mellgren
Publicerad
Annons

Valberedningens ordförande Elvy Söderström har uppmanat alla Socialdemokraternas 26 partidistrikt att komma in med sina förslag senast den 1 oktober om vem de vill se som efterträdare till Stefan Löfven. Distrikten har full frihet att nominera sina kandidater utan att tillfråga dem först.

Värmlands distriktsordförande Åsa Johansson har redan satt igång processen och har dessutom vissa förhoppningar att man ska bli klara redan under nästa vecka.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons