Kärleken på Youtube hjälpte Thomas att må bra

Isak älskar youtubers och en stor dröm gick i uppfyllelse när han fick träffa ­vloggaren Thomas Sekelius.
Isak älskar youtubers och en stor dröm gick i uppfyllelse när han fick träffa ­vloggaren Thomas Sekelius. Foto: Lars Pehrson

För ett år sedan lade han ut sin första video på Youtube. I dag har Thomas Sekelius nära 200  000 prenumeranter på sin kanal.

Kristin Westesson
Publicerad

I höstas skrev Isak till SvD Junior och ville bli juniorreporter. Att intervjua en youtuber var hans högsta dröm, och åtta månader senare gick drömmen i uppfyllelse när han fick träffa Thomas Sekelius. Thomas vloggar mycket om smink – något som är ovanligt för killar och som väcker både positiv och negativ uppmärksamhet.

Varför ville du börja med Youtube?

–  Jag hade en blogg där jag också höll på med smink. Då var det folk som skrev till mig att jag ­borde göra videor, och det tyckte jag verkade kul. I juni 2015 gjorde jag min första video.

Var det svårt att få följare?

–  Ja, i början. När ingen vet att man finns och man börjar på noll, då är det svårt. Men om man slutar fokusera på att få följare och i stället gör det för att det är kul, går det mycket lättare. Då blir det bättre och mer naturligt.

Thomas Sekelius har många fans. ”Funderar du på att ringa en youtuber – gör inte det. Det gör mig obekväm och rädd när okända personer ringer och kommer hem till mig”, säger han. Foto: Lars Pehrson Foto: Lars Pehrson
Thomas Sekelius har många fans. ”Funderar du på att ringa en youtuber – gör inte det. Det gör mig obekväm och rädd när okända personer ringer och kommer hem till mig”, säger han. Foto: Lars Pehrson
Thomas Sekelius har många fans. ”Funderar du på att ringa en youtuber – gör inte det. Det gör mig obekväm och rädd när okända personer ringer och kommer hem till mig”, säger han. Foto: Lars Pehrson Foto: Lars Pehrson

Vad är det roligaste du gjort som youtuber?

–  Att hoppa fallskärm! Jag och Sara Songbird gjorde en samarbetsvideo (reklam) där vi fick hjälp av ett företag att uppfylla våra sommardrömmar. Sara ville hoppa fallskärm. Så jag följde med henne, och det var det roligaste jag gjort.

Har du någon gång velat ­sluta som youtuber?

–  Nej, men ibland funderar jag över varför jag började. Det är när okända personer ringer mig. När mitt nummer kom ut för första gången ringde det kanske 30 personer varje dag. När jag inte vet vem som ringer så svarar jag inte. Då kan jag ju missa om ­någon i min närhet är i nöd, och ringer från någon annans telefon. Det är också jobbigt när folk står och skriker utanför mitt hem. Då blir jag obekväm och rädd.

Vilken är den tråkigaste ­videon du lagt upp?

–  När jag gjorde samarbetsvideos i början höll jag bara upp grejerna och sa ”det här har jag fått hem”. Det är så fruktansvärt tråkigt att kolla på!

Vad gillar du mest med dig själv som person?

–  Väldigt bra fråga! Min självsäkerhet. Jag bryr mig inte om vad folk tycker och tänker. Ibland skriver folk att jag inte borde leva på grund av sättet jag beter mig på och hur jag ser ut. Men jag är stolt över vad jag gör. Jag har fått självförtroende från att inte ha haft något självförtroende alls. Det tycker jag om med mig själv.

Hur har ditt liv förändrats?

–  När jag började med Youtube mådde jag inte bra. Men kärleken jag fått på Youtube är större än hatet, och det har hjälpt mig mycket.

SvD Juniorsvd.se
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons