”Landstingspolitikerna gör fel prioriteringar”

– Vi tycker inte att landstingspolitikerna har gjort rätt prioriteringar.
Det säger Catharina Häggbom, ordförande i Kommunal på Karolinska universitetssjukhuset i Solna, om de befarade nedskärningarna.

Kristina Ohlsson
Publicerad
Annons
Foto: TOMAS ONEBORG

Krisen på Karolinska

Oron för besparingar och eventuella uppsägningar är stor på de båda sjukhusen i Solna och Huddinge efter uppgifterna om att Karolinska universitetssjukhuset räknar med ett underskott på 550 miljoner kronor för nästa år. Prognosen för bokslutet i år ligger på 260 miljoner kronor och totalt kan det alltså handla om ett minus på 810 miljoner kronor som sjukhusledningen måste banta bort.

– Klart att det finns en oro för hur det går för våra medlemmar som riskerar att bli av med jobbet. Men det är inte Karolinska som styr hur mycket pengar vi får. Till syvende och sist är det våra landstingspolitiker, säger Catharina Häggbom.

Enligt henne är det för tidigt att säga hur de planerade nedskärningarna kommer att påverka de anställda undersköterskor som hon företräder.

– Det finns ett stort glapp mellan de pengar som vi får för att göra vår verksamhet och de pengar vi anser behövs. Jag vill inte säga så mycket mer eftersom vi ännu inte har kommit fram till något konkret. De diskussioner vi för gör vi i första hand internt.

Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons