Rysk expert: Säkerhetstjänsten bakom mordet – utan Putins vetskap

Ryssland kokar nu av rykten och teorier om vem det var som mördade Nemtsov. Den oberoende säkerhetspolitiska experten Pavel Felgenhauer anser att det var den ryska säkerhetstjänsten – utan Putins vetskap.

Publicerad
Vladimir Putin.

Vladimir Putin.

Foto: AP
Annons

– Det är helt självklart att en sådan operation inte hade kunnat genomföras utan att någon från säkerhetsstrukturerna deltog. Nemtsov sköts utanför Kreml, inte utanför sitt hem. Det betyder att han hade varit övervakad en längre tid, säger Pavel Felgenhauer, oberoende rysk säkerhetspolitisk expert, till SvD. Felgenhauer skriver regelbundet i bland annat den oberoende tidningen Novaja Gazeta.

I Moskva florerar nu en mängd olika rykten och teorier om vem som ligger bakom mordet på oppositionspolitikern Boris Nemtsov. Tidningen Kommersant har publicerat uppgifter om att flera kameror på bron där Nemtsov sköts inte fungerade. Andra skall bara ha producerat suddiga bilder. (Kommersant ansågs tidigare vara oberoende men har haft en försiktigare linje sedan man bytte ägare.) Moskva stad försäkrar dock i ett pressmeddelande att alla kameror fungerade normalt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons