Dödsfall under Black Friday

En kvinna som ryckte en ångkokare för grönsaker ur ett barns armar och två män som började slåss – årets upplaga av USA:s ökända readag, Black Friday, avlöpte utan några större incidenter. Tidigare genom åren har dock tragedierna i samband med konsumtionsfesten duggat tätt, med flera dödsfall. SvD Näringsliv listar några av de mest dramatiska händelserna.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Dagen efter Thanksgiving beger sig shoppinggalna amerikaner i hela landet ut för att inleda årets julhandel. Namnet kommer från att många butikers siffror går från rött (förlust) till svart (vinst) i räkenskaperna. Många butiker öppnar redan vid midnatt, andra från klockan 05.00 eller 07.00 på morgonen.

Varje år utbryter kaos – och 2015 var inget undantag. På ett videoklipp som uppges vara från Walmart i Saginaw, Michigan, springer en hord människor in i en trave med ångkokare för grönsaker. Ångkokarna sprids över butiksgolvet och en liten flicka får fatt i en av dem. En kvinna som blir utan rycker, utan att blinka, ångkokaren ur armarna från barnet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons