ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Lundin vill fördubbla oljeutvinningen 2015

Lundin Petroleum kommer under 2014 att borra nya hål i Norge och Sydostasien på licenser där företaget tror att det kan hitta 600 miljoner fat olja. Alla de fyra fälten som håller på att byggas ut går efter planen, enligt koncernchefen Ashley Heppenstall.

Björn Lindahl
Publicerad
Annons

Ashley Heppenstall deltog idag på en kapitalmarknadsdag Lundin arrangerade i Oslo där intresset var störst för Johan Sverdrup, gigantfältet som Lundin Petroleum tillsammans med Statoil och de andra licensägarna kommer att bestämma utbyggnadsplan för under det första kvartalet i år. Det är ett projekt som en av delägarna, DNO, har uppskattat kommer att kräva investeringar på 100-130 miljarder norska kronor bara i sin första fas.

– Vi har redan oljeresurser som motsvarar en miljard fat oljeekvivalenter. Vi kommer att mer än trefaldiga våra reserver när talen för Johan Sverdrup är färdiga och vi är säkra på att de avgränsnings- och prospekteringshål som vi kommer att borra kommer att öka våra reserver ytterligare, säger Ashley Heppenstall.

Laddar…