Svenskarna äter mest skräpmat i EU
PODD | Nuggets, mjukost och färdiglagat direkt ur frysdisken. Snabbt och enkelt - och något svenskar konsumerar mest i EU. Men hur påverkar det vår kropp att vi äter så mycket ultraprocessad mat?
Mer än 40 procent av den energi vi stoppar i oss kommer enligt en ny studie från ultraprocessad färdigmat med hög andel socker.
Ultraprocessad mat kan beskrivas som en serie av flera olika industriella processer där det används ingredienser och tillsatser som inte brukar finnas hemma i köket. Enligt studien äter svenskar mesta ultraprocessad mat i EU medan italienarna äter minst.
På en kvart får du veta vad den ultraprocessade maten gör med vår kropp och med miljön. Med SvD:s vetenskapsreporter Henrik Ennart.

Svenskarna äter mest skräpmat i EU
Lyssna på Dagens story
Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:
Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.