ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Kulla-Gulla får superkraft ur kärleken

Hela Kulla-Gullas existens är en inre och yttre kamp. Så beskriver Maja Rung (i mitten) sin rollfigur. Repetition med Manuela Gotskozik Bjelke (t v) och Tove Edfeldt på Kulturhuset Stadsteatern.
Hela Kulla-Gullas existens är en inre och yttre kamp. Så beskriver Maja Rung (i mitten) sin rollfigur. Repetition med Manuela Gotskozik Bjelke (t v) och Tove Edfeldt på Kulturhuset Stadsteatern. Foto: Lars Pehrson

Det är dags att lyfta ordet solidaritet igen. Det menar Maja Rung som spelar den godhjärtade Kulla-Gulla i en fysiskt explicit gestaltning av den unga hjältinnans kamp för rättvisa.

Ellinor Skagegård
Publicerad
Annons

En dramatisk trumrytm. Alla arton skådespelare på scenen. De springer på stället, liksom jagade eller jagandes. Så sluter de sig samman i synkroniserad dans. Kulla-Gulla, spelad av Maja Rung, balanserar stående uppe på akrobaten Oscar Karlssons axlar, svävande en nivå över de andra.

− Det här är första scenen där vi introducerar vårt rörelsespråk, vår värld. Den här trumman återkommer under föreställningen och symboliserar Gullas och alla människors kamp, berättar regissören Maria Sid, tillika teater- och scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern.

Laddar…