Mötesplatser

Det kan vara tufft att locka kvinnor mitt i livet till engagemang. Kanske är internet lösningen. Driftig.nu har funnits i en knapp månad och har redan 500 medlemmar.

Publicerad
Annons

”Kvinnliga ingenjörer behöver en ventil”
Sveriges Ingenjörer har drygt 60 kvinnliga nätverk på olika orter runt hela Sverige med totalt runt 1 500 aktiva deltagare.
– Som kvinnlig ingenjör är du ofta ensam på en mansdominerad arbetsplats, ibland kanske också ensam akademiker. Både på det sociala och det professionella planet är det viktigt att träffa andra i samma situation, säger Lena Lindqvist, jurist på Sveriges Ingenjörer som centralt håller samman nätverken.

De första startade i mitten av 1980-talet men många kom till år 2000 efter en stor satsning.
Av förbundets 120 000 medlemmar är drygt 20 000 kvinnor. Kvinnorna ökar i antal. Intresset för nätverk har därmed också ökat.
Nätverken ger möjligheter till att vidga kontaktnätet, lära känna andra branscher, lära känna andra kvinnliga ingenjörer med olika erfarenheter och att få diskussionspartners.
– Nätverken används till viss del för att hjälpa varandra till nya jobb, vilket vi från förbundets sida uppmuntrar, säger Lena Lindqvist.
Ylva Edenhall, svd.se

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons