De allra sista Saabarna – nu säljs de ut

Kvarndammen auktionerar nu ut de sista Saab-bilarna från konkursboet. Bland annat framtida samlarbilar som 9-5 SportCombi, de sista 9-5 sedan från 2012 och 31 stycken 9-4X – som bara byggdes i cirka 700 exemplar.

Auto motor & sport
Publicerad
Endast ett 30-tal 9-5 kombi tillverkades innan produktionen stannade i Trollhättan. Nu finns chansen att köpa en av de fåtaliga 9-5 SportCombi som finns kvar.
Relaterade artiklar
Världsexklusivt: Alla fakta om Saab 93
Inside Koenigsegg: Avsnitt sju – motorn
Saab 9-3 Phoenix – hela historien om bilen som inte blev av
Nevs kontaktar Saab-återförsäljarna
Designern tycker till om hemliga Saab 9-3
Saab 9-3 av Jason Castriota – som aldrig byggdes

Endast ett 30-tal 9-5 kombi tillverkades innan produktionen stannade i Trollhättan. Nu finns chansen att köpa en av de fåtaliga 9-5 SportCombi som finns kvar. Relaterade artiklar Världsexklusivt: Alla fakta om Saab 93 Inside Koenigsegg: Avsnitt sju – motorn Saab 9-3 Phoenix – hela historien om bilen som inte blev av Nevs kontaktar Saab-återförsäljarna Designern tycker till om hemliga Saab 9-3 Saab 9-3 av Jason Castriota – som aldrig byggdes

Foto: AUTO MOTOR & SPORT
Känner du till ”Saab 9-5 NEW SportSedan TiD6 (Alpha) 2.9 superdiesel”? Inte vi heller och gissningen är att det här är en prototyp med den V6-diesel som senare skrotades av GM.

Känner du till ”Saab 9-5 NEW SportSedan TiD6 (Alpha) 2.9 superdiesel”? Inte vi heller och gissningen är att det här är en prototyp med den V6-diesel som senare skrotades av GM.

Foto: AUTO MOTOR & SPORT
Annons

Auktionen hos Kvarndammen startade igår och pågår fram till den 3 april. Bilarna säljs styckevis och Kvarndammen förväntar sig ett stort intresse då det är sista chansen att köpa bilar från Saab Automobiles konkursbo. En liknande
Saab-försäljning skedde i december.

”Vi hade en liknande auktion i slutet av förra året och märkte då vilka starka känslor som fortfarande finns för SAAB runt om i världen. Intresset var enormt, både i Sverige och internationellt. När de sista bilarna nu säljs förväntar vi oss ett lika stort intresse bland Saabentusiasterna,” säger Per Blomberg, affärsområdeschef på KVD.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons