Bitter M-strid i Botkyrka

Det pågår en strid inom moderaterna i Botkyrka. Fullmäktigegruppen har uttalat misstroendevotum mot partikamraten Petja Svensson och hon har fått sparken från sin tjänst hos partiet. Enligt kommunalrådet Jimmy Baker är orsaken jäv och nedsättande uttalanden. Förtal och politisk maktkamp, menar Petja Svensson.

Publicerad
Annons

Versionerna om bakgrunden till den moderata maktkampen i Botkyrka går isär, men klart är att fullmäktigegruppen i förra veckan beslutade att Petja Svensson skulle skiljas från sin tjänst hos moderaterna som hon haft i ett år. Samtidigt uttalades ett misstroendevotum mot henne och hon uppmanas att avsäga sig uppdragen som andra vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden och ersättare i kommunstyrelsen.

Enligt uppgifter från moderaterna, som också har förekommit i ett pressmeddelande, ska Petja Svensson ha uttalat sig nedsättande om olika minoritetsgrupper. Oppositionsrådet Jimmy Baker (M) vill inte exemplifiera vad man syftar på. Petja Svensson förnekar helt att hon skulle ha uttalat sig nedsättande.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons