ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Krögarna slåss om rätt personal

Det blir allt svårare för restauranger att hitta personal med rätt kompetens. I takt med att Stockholms krogvärld expanderar ökar också konkurrensen om de bästa kockarna och servitriserna. Nu råder därför huggsexa om personalen.

Hanna Österberg
Publicerad

Restaurangbranschen går som tåget. När konjunkturen har vacklat har stockholmarna unnat sig fika och krogbesök i större utsträckning än tidigare. En sänkt restaurangmoms kan vara en förklaring till att branschens omsättning växer snabbare än på över tio år. Men med en accelererande omsättning behövs också duktig personal som kan leva upp till gästernas hårda krav. Krögarna är välbekanta med en ständig personalbrist som går i cykler, där det bitvis blir huggsexa om de bästa kockarna och servitriserna.

Fenomenet är inte något unikt för storstäderna, utan känns igen i hela landet och har pågått under en längre tid.

Laddar…