Utemöbler inne

Är du på väg att köpa utemöbler? Tänk smart så kanske du kan använda möblerna till vintern också. Nu finns det nämligen utemöbler i material som passar både ute och inne.

Publicerad
Annons

Konsumtionen av möbler i Sverige har fördubblats sedan 1995. När Stockholm Furniture Fair på Älvsjömässan, slog upp portarna den femte februari 2003 var det den största möbelmässan någonsin i Sverige. Bland alla kommersiella utställningsmontrar fanns en del utställningar för att spegla tidsandan. Möbler för gränslösa rum var en. Den handlade om möbler som befinner sig i gränslandet mellan ute och inne och är lika användbara utomhus som inomhus.

Jill Dufwa, inredningsjournalist och den som gjort utställningen, menar att detta är en typ av möbler som under senare år utvecklats till att bli en självständig möbelgrupp. Till skillnad från de traditionella tunga utemöblerna har den här möbelgruppen ofta ett mer uttrycksfullt formspråk tycker hon. - Man arbetar med helt nya material och tekniker och när en möbel ska formges är det mycket en materialfråga.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons