ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Låst i facklig Facebook-tvist

Ord står mot ord i tvisten mellan bemanningsföretaget Uniflex och den 28-årige man som fick sluta efter att ha skrivit ”En dag kvar av veckan på detta dårhus” på sin Facebookstatus.

Sofi Cederlöf
Publicerad

Häromdagen kom uppgifter i Skaraborgs Allehanda om att en man ska ha fått sluta på bemanningsföretaget Uniflex efter att ha skrivit en nedsättande Facebookstatus om företaget Volvo Powertrain i Skövde som han var uthyrd till. Nu framkommer nya uppgifter om att mannen inte ska ha avskedats från sin anställning.Bemanningsföretaget ska helt enkelt ska ha ändrat slutdatum i mannens anställningsavtal.

Mannen säger till SvD Näringsliv att han samma dag som han blev ombedd att lämna Volvo på grund av Facebookstatusen blev uppkallad till sin arbetsgivare, bemanningsföretaget Uniflex. Där ska man ha sagt till honom: ”På grund av det som hände på Volvo så finns det inget mer jobb till dig.” Sedan ska de ha tagit fram ett nytt anställningsavtal och fyllt i den dagens datum som slutdatum och sagt: ”Så här får vi göra, du får skriva på”.

Laddar…