ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Driven brobyggare ger Italien nytt hopp om framtiden

Han körde sin egen Fiat till jobbet som premiärminister första dagen. Det imponerade på många italienare, trötta på korrupta politiker som badar i privilegier medan landet går på knäna. Enrico Letta inger nytt hopp för Italien.

Publicerad

När Letta kom körande med sin vita Fiat då Italiens nya regering tillträdde i slutet av april, drog många efter andan. En ny sorts politiker, en ny attityd, kanske ett nytt sätt att regera landet, tänkte en del.

Det återstår att se, men klart är att 46-årige Enrico Letta håller låg profil samt representerar en ny generation politiker. Här finns inget bling-bling eller skandalpartajande. Vänsterdemokraten Letta är en lågmäld och eftertänksam person som vill vara transparent och offentliggör sina inkomster på hemsidan. Han omtalas ofta som brobyggare. Dessutom har han sett till att genomsnittsåldern i regeringen sjunkit rejält: Till 53 år från Montiregeringens 64 år. Han har också gett Italien den mest jämställda regeringen i modern tid, med sju kvinnliga ministrar.

Laddar…