Uppfartsramper kommer att dominera stadsbilden

DEBATT. Det Slussenprojekt politikerna bestämt sig för att genomföra skiljer sig fundamentalt från tidigare förslag genom att det är så mycket sämre, skriver Eva Eriksson i ett svar på Olof Hultins debattartikel om ”nya Slussens” möjligheter.

Eva Eriksson
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Olof Hultins påhopp på kritiker i största allmänhet och särskilt dem som är kritiska mot Slussenförslaget är förbryllande. Som redaktör för tidskriften Arkitektur bör han vara medveten om hur viktig den kritiska debatten är, när så stora förändringar är på gång som i Stockholm just nu. Förutsatt att den förs på en saklig nivå och inte sjunker ner till förklenande omdömen om dem som tänker annorlunda.

Det är sant att frågan om Slussens framtid diskuterats länge. Men nu gäller debatten det projekt politikerna bestämt sig för att genomföra och det är relativt färskt. Dessutom skiljer det sig fundamentalt från tidigare förslag genom att det är så mycket sämre. Ännu är många också ovetande om dess fulla innebörd. Vid en hearing i förra veckan fick en panel av Stockholmspolitiker svara på frågor från personer med sakkunskap inom olika fackområden. Det visade med förskräckande tydlighet att politikerna faktiskt inte förstått en rad konkreta konsekvenser av den plan de snart ska besluta om.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons