”Förskola kan bryta tidig anknytning”

Redan innan föräldrapenningen är slut sätts hälften av alla ettåringar på förskola och så gott som alla två till femåringar är på förskola på dagarna, skriver artikelförfattarna.
Redan innan föräldrapenningen är slut sätts hälften av alla ettåringar på förskola och så gott som alla två till femåringar är på förskola på dagarna, skriver artikelförfattarna. Foto: Hasse Holmberg/TT

Barn behöver en primär anknytningsperson under sin tidiga uppväxt, något som är mest känsligt fram till tre år. Det skriver Susanne Nyman Furugård och Christian Sörlie Ekström i en slutreplik.

Publicerad
Annons

Fi-riksdagskandidaterna Lotten Sunna och Gunilla Zand avfärdar vårt förslag om att tillåta föräldrar att få göra ett fritt val av barnomsorg (Brännpunkt 11/7). De biter sig fast vid ett föråldrat och omänskligt synsätt hämtat från förkrigstidens Alva Myrdal med lätt ansiktslyftning under studentrevolten 1968. Trots att vårt förslag skulle kunna ge höjd livskvalitet för många barn och föräldrar. En lösning i modern tid måste vara mycket mer flexibel för att svara mot människors individuella behov.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons