Recension

Peacock Dinner ClubHög svansföring

Så bäddar man för krogsuccé: Köp ett slitet bäddsofflager, gör om till en exklusiv nattklubb och utrusta med ett asiatiskt kök i toppklass. Illumniera källardunklet och uppmuntra gästerna att dansa på bordet. Klart.

Publicerad
Annons

En diskret entré i ett rätt oflashigt citykvarter. Men väl över tröskeln känner man sig förflyttad in i en läckert farlig värld av slutna sällskap. Inredningen är stelt minimalistisk i svart och guld, väggarna ljuslackade i neonfärger och det gamla lagrets ramp känns leda ner i en kosmopolitisk katakomb. Konceptuellt och genomtänkt. Ur högtalarna strömmar loungemusik som senare under kvällen ersätts av tyngre toner, som inte direkt underlättar matsmältningen. Den fönsterlösa lokalen kunde lika gärna ha legat i New York eller Bangkok. En glittrig källare, på gränsen till vulgär.

En vänlig servitris hälsar välkommen och sätter behaglig ton för aftonen. Peacock i Stockholm har fått initial kritik för sitt gästbemötande och det verkar som om ägarna Jens Odén, Henrik Carlsson och Johan Däldehög beordrat skärpning. Delvis har de lyckats, viktigare än att vara trendig och rätt är att man äger förmågan att visa äkta engagemang och kunnande.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons