Fusk och dålig hygien stänger vårdcentral

Gamla stans vårdcentral måste stängas med omedelbar verkan. Hygienen är under all kritik och patientsäkerheten hotad samtidigt som det privata vårdbolaget skickat en mängd bluffakturor till Stockholms läns landsting.

Publicerad
Annons

På tisdagen väntas sjukvårdsutskottet City fatta beslut om att säga upp avtalet med den privat drivna vårdcentralen omgående. Enligt Hälso- och sjukvårdförvaltningen finns det så allvarliga brister på vårdcentralen att den måste bommas igen fortast möjligt. Fallet är också överlämnat till Socialstyrelsen som utövar tillsynen av vårdverksamheten och där kan man fatta beslut om att stoppa de medicinskt ansvariga att arbeta inom sjukvården.

– Det är mycket ovanligt med så här grova brister som på den här vårdcentralen. Det handlar inte om några enstaka misstag, i stället har man konsekvent struntat i de grundläggande hygieniska reglerna. Vid kontroller har vi sett att man inte steriliserat instrumenten, man har använt fel desinfektionsmedel och man har haft prover och läkemedel i samma skåp. Vi kan inte tillåta att de utför ens den enklaste kirurgin som att sy ihop sår och ta bort födelsemärken. Det är inte säkert för patienterna, säger Henrik Almkvist, chefläkare i Stockholms läns landsting.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons