Kulturminister avgår

Ursäkten i parlamentet för sin avoga inställning räckte inte.Efter ekonomiska skandaler väljer Storbritanniens kulturminister Maria Miller att avgå.

Publicerad
Annons

Det har varit en turbultent tid för Maria Miller. Under de senaste veckorna avsöljande en oberoende kommission att hon under flera års tid missbrukat speciella bolåneförmåner avsedda enbart för parlamentsledamöter. Förmånen, som ger ledamöter rätt att få tillbaka räntan på bolånet för en övernattningsbostad, utnyttjades till att köpa en Londonbostad som hyrdes i andra hand av Millers föräldrar, vilket inte är tillåtet. Dessutom meddelande inte Miller att räntan sjunkit efter ekonomiska krisen 2008. Runt 45 000 pund beräknas ha kommit Maria Miller till godo.

Trots högljudda krav om återbetalning från andra parlamentsledamöter valde ordningsutskottet att enbart kräva Miller på 5 800 pund. Hon höll i anslutning till det ett ursäktstal i kammaren. Men det räckte inte. I ett avskedsbrev till premiärministern David Cameron skriver hon att skandalen har blivit störande för David Cameron och partiet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons