Gratis gatukonstfestival bortom storstäderna

Tor Hedendahl och Daniel Wakeham framför ett av de två trettonvåningshus på Mandolingatan i Frölunda som målades under Artscape 2016. I år kommer gatukonstfestivalen till Ljusdal. Arkivbild.
Tor Hedendahl och Daniel Wakeham framför ett av de två trettonvåningshus på Mandolingatan i Frölunda som målades under Artscape 2016. I år kommer gatukonstfestivalen till Ljusdal. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
TT
Publicerad
Annons

Gatukonstfestivalen Artscape hoppas sätta Ljusdal på den globala konstkartan. I slutet av sommaren är det dags för konstfesten som kan komma att bli ett återkommande evenemang.

"Efter att ha genomfört ett av världens största gatukonstprojekt i Värmland 2017 ser vi det som ett naturligt och spännande steg att skifta form och arbeta med en enskild mindre kommun. Vi vill nu koncentrera all energi och skaparglädje till några få dagar och erbjuda ett stort kalas sprängfyllt med konstupplevelser – en gatukonst-karneval", säger Daniel Wakeham, en av Artscapes grundare, i ett pressmeddelande.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons