”Ingen stad i världen är försiktigare än Stockholm”

KULTURDEBATT | En reaktionär rörelse som säger nej till allt som är nytt, var arkitekten Magnus Larssons dom över Stiftelsen Blasieholmens vänners manifest om Stockholm. Det blev startskottet för en livlig arkitekturdebatt på dessa kultursidor. ”Jag känner inte till någon annan stad i världen som intar en försiktigare hållning till ny arkitektur än Stockholm”, skriver Kieran Long, överintendent på Arkdes.

Publicerad
Arkitekturdebatten började med ett inlägg av arkitekten Magnus Larsson som sågade Stiftelsen Blasieholmens vänners manifest om Stockholms framtid. På vänstra bilden: Björn Tarras-Wahlberg, stiftelsens ordförande och manifestet i SvD, infört den 30 oktober 2018.  På högra bilden: Kieran Long, överintendent på Arkdes.

Arkitekturdebatten började med ett inlägg av arkitekten Magnus Larsson som sågade Stiftelsen Blasieholmens vänners manifest om Stockholms framtid. På vänstra bilden: Björn Tarras-Wahlberg, stiftelsens ordförande och manifestet i SvD, infört den 30 oktober 2018. På högra bilden: Kieran Long, överintendent på Arkdes.

Foto: Lars Pehrson och Pontus Lundahl/TT
Annons

I den arkitekturdebatt som pågår har då och då åsikten förts fram att Stockholm just nu genomlider en storskalig och förfulande rivningsvåg. Det är ett påstående som saknar verklighetsgrund.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons