Ny förlossningsklinik får öppna i mars

På måndag blir det klart att helprivata BB Sophia får starta i början av mars. Men bara för normalförlossningar. Samtidigt plågas BB-enheterna av personalbrist. Hälften av Stockholms barnmorskor jobbar deltid, och sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M) hoppas nu att fler vill gå upp i arbetstid.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Turerna har varit många och infekterade under hösten då det gäller att ge grönt ljus för Barnbördshuset i Praktikertjänst AB att öppna sitt BB vid Sophiahemmet för på sikt 4 000 förlossningar om året. För några månader sedan blev det överraskande avslag på ansökan eftersom den inte ansågs vara fullständig.

– Nej, deras ansökan var inte komplett enligt våra krav för patientsäkerheten och då ville jag ge besked så fort som möjligt att BB Sophia inte skulle få något tillstånd. Men nu finns allt på plats så att vi kan ge klartecken för vanliga förlossningar från graviditetsvecka 37 och framåt. De får visa sin kvalitet, att allt fungerar friktionsfritt och tryggt så att de på sikt kan bli en fullvärdig förlossningsenhet. Vi vill avvakta något med det under några år, säger sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M) i Stockholm.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons