Kaxig politiker klver in på centerpodiet

Hon tar över ett parti i ett ”alarmerande läge”, åtminstone är det så Annie Lööf uttrycker det själv. I morgon väljs smålänningen till ny ordförande för Centern, men Annie Lööf vet fortfarande inte om det är näringsminister hon vill bli.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Eller vet och vet, det vet hon säkert visst. Men Annie Lööf är en slipad politiker, sina 28 år till trots, och hon väljer att hålla oss på halster fram tills partistämman i Åre röstat ja. Maud Olofsson har vid upprepade tillfällen sagt att hon gärna sitter kvar som näringsminister, även efter hon lämnat partiledarposten – men Annie, hon har just inte sagt någonting. Bara att läget är alarmerande och att det kommer att bli förändringar i toppen, och att hon ser sig själv som just näringsminister eller miljöminister.

Annie Johansson, som hon hette före bröllopet i somras, är uppväxt med båda fötterna i den småländska myllan. Hennes farföräldrar hade jordbruk utanför Värnamo, och gården fungerade som såväl dagis som fritids för lilla Annie. Hon säger själv att uppväxten påverkat henne mycket och att hela släkten i byn Maramö högg i och hjälpte till med allt från hökörning till granplantering och potatissättning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons