Assanges självbiografi på väg ut

Wikileaksgrundaren Julian Assanges självbiografi, som sägs innehålla direkta kommentarer till våldtäktsanklagelserna i Sverige, börjar säljas i dag. Detta trots att Assange uppges ha ångrat sig och försökt att stoppa boken.

AFP, TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

I boken, som Assange inte har godkänt, påstås han säga att han ”må vara en chauvinistisk gris av något slag, men jag är inte någon våldtäktsman”. Han sägs antyda att det hela kan vara en sorts fälla och hänvisar till tips från källor inom ”en västerländsk säkerhetstjänst” om att den amerikanska regeringen var beredd att ta till även illegala metoder för att sätta dit honom. Det skulle bland annat handla om att ”hitta” barnpornografi på hans hårddisk eller försöka få honom anklagad för omoraliskt handlande.

I boken sägs Assange förklara vad som hände när han kom till Sverige och hur han träffade två kvinnor som han hade sex med och att det inte handlade om våldtäkt. Kvinnorna hade sex med honom frivilligt och hade inga problem med att träffa honom efteråt, påstås Assange säga i boken.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons