Så låter valet 2010

Så låter valet 2010. Myssvängande semiballader, r'n'b-sång och discodängor kombinerat med texter om entreprenörskap och stormande känslor. Kristin Lundell gör en musikalisk bedömning av musikvideorna i valrörelsen.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Kan detta vara en samtidsparodi från en kommande krogshow av och med Magnus Uggla? Åtminstone måste väl den lille mannen med det lockiga håret ha agerat vokal coach åt MUF-bidraget? ”Jobbskattavdraget” må vara ett hopplöst ord i en låttext men det köttiga kompet osar av ambitioner och självförtroende. Det är möjligt att humorn är ofrivillig men den avslutande tonartshöjningen verkar drömma mer om schlager än riksdagsvinst.

De It must have been love-aktiga öppningstonerna lovar att detta blir kvart i tre-tryckaren på partistämman men istället tar arrangemanget första bästa avtagsväg till en myssvängande semiballad. Den månghövdade kören må ha en nyckelroll i den officiella videon men deras insats tillåts aldrig lyfta till någon pampig We are the world-refräng. Den engelska texten framför inga konkreta vallöften utan låter emotioner gå före motioner i kön.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons