Lägre lön med dubbla examina

Att skaffa en extra examen lönar sig inte, enligt en ny Saco-rapport. Sofie Boman, 30, kan snart titulera sig master. Sedan tidigare har hon två kandidatexamina. Textildesign, som hon också utbildat sig inom, är mer på hobbynivå. ”Man får hoppas att det ska löna sig i kuvertet på något sätt”, säger hon.
Att skaffa en extra examen lönar sig inte, enligt en ny Saco-rapport. Sofie Boman, 30, kan snart titulera sig master. Sedan tidigare har hon två kandidatexamina. Textildesign, som hon också utbildat sig inom, är mer på hobbynivå. ”Man får hoppas att det ska löna sig i kuvertet på något sätt”, säger hon. Foto: DANIEL NILSSON
Gustav Sjöholm
Publicerad
Annons

Sofie Bomans cv kan vid en första anblick verka spretigt. Hon har en kandidatexamen i statsvetenskap, en kandidatexamen i genusvetenskap och har två ettåriga folkhögskoleutbildningar i konsthantverk respektive textildesign. Dessutom kan hon snart lägga till en master i välfärdspolitik och management vid Lunds universitet.

–Jag har inte pluggat för att få en hög lön, utan de ämnen som varit intressanta för mig. Mina specialintressen är jämställdhet, integration och policyutarbetande. Nu håller jag på med textildesign på hobbybasis och hoppas starta ett litet företag vid sidan om, säger hon.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons