Tre rätter av tre kändiskockar

Det råder krogboom i Stockholm. Nya krogar öppnar och gamla får ny kostym. För att ge en bild av utbudet bad vi Pontus Frithiof på Pontus, Johan Jureskog på AG och Danyel Couet på Villa Godthem att bjuda på recept av sina signaturrätter. Det blev thailändska fiskkakor, porterhouse steak och plankstek.

Recept: Pontus Frithiof, Johan Jureskog och Danyel Couet Foto: Malin Hoelstad Vintips Mikael Mölstad

Publicerad
Pontus Frithiof  på Pontus, Johan Jureskog på AG och Danyel Couet på Villa Godthem  bjuder på  sina signaturrätter.

Pontus Frithiof på Pontus, Johan Jureskog på AG och Danyel Couet på Villa Godthem bjuder på sina signaturrätter.

Foto: MALIN HOELSTAD
Kalvkotletter på planka med potatismos och örtsås

Kalvkotletter på planka med potatismos och örtsås

Foto: MALIN HOELSTAD
Thailändska fiskkakor med nouc cham

Thailändska fiskkakor med nouc cham

Foto: MALIN HOELSTAD
Porterhouse steak med hash brown och stuvad potatis.

Porterhouse steak med hash brown och stuvad potatis.

Foto: MALIN HOELSTAD
Kalvkotletter på planka med potatismos och örtsås

Kalvkotletter på planka med potatismos och örtsås

Foto: MALIN HOELSTAD
Porterhouse steak med hash brown och stuvad potatis.

Porterhouse steak med hash brown och stuvad potatis.

Foto: MALIN HOELSTAD
Thailändska fiskkakor med nouc cham

Thailändska fiskkakor med nouc cham

Foto: MALIN HOELSTAD
Annons
Pontus Frithiof  på Pontus, Johan Jureskog på AG och Danyel Couet på Villa Godthem  bjuder på  sina signaturrätter.

Pontus Frithiof på Pontus, Johan Jureskog på AG och Danyel Couet på Villa Godthem bjuder på sina signaturrätter.

Foto: MALIN HOELSTAD
Kalvkotletter på planka med potatismos och örtsås

Kalvkotletter på planka med potatismos och örtsås

Foto: MALIN HOELSTAD
Thailändska fiskkakor med nouc cham

Thailändska fiskkakor med nouc cham

Foto: MALIN HOELSTAD
Porterhouse steak med hash brown och stuvad potatis.

Porterhouse steak med hash brown och stuvad potatis.

Foto: MALIN HOELSTAD
Kalvkotletter på planka med potatismos och örtsås

Kalvkotletter på planka med potatismos och örtsås

Foto: MALIN HOELSTAD
1/4
Pontus Frithiof  på Pontus, Johan Jureskog på AG och Danyel Couet på Villa Godthem  bjuder på  sina signaturrätter.

Pontus Frithiof på Pontus, Johan Jureskog på AG och Danyel Couet på Villa Godthem bjuder på sina signaturrätter.

Foto: MALIN HOELSTAD
2/4
Kalvkotletter på planka med potatismos och örtsås

Kalvkotletter på planka med potatismos och örtsås

Foto: MALIN HOELSTAD
3/4
Thailändska fiskkakor med nouc cham

Thailändska fiskkakor med nouc cham

Foto: MALIN HOELSTAD
4/4
Porterhouse steak med hash brown och stuvad potatis.

Porterhouse steak med hash brown och stuvad potatis.

Foto: MALIN HOELSTAD

TRERÄTTERS

Kalvkotletter på planka med potatismos och örtsås Foto: MALIN HOELSTAD

Kalvkotletter på planka med potatismos och örtsås

4 portioner. Villa Godthem på Djurgården förknippas traditionellt med plankstek. När nu F12-gruppen har tagit över har de behållit men förfinat den traditionen och på menyn finns plankstek både med kött och fisk. Här har Danyel Couet gjort en variant på kalvkotlett med ben men naturligtvis kan man även göra rätten på en annan köttbit.
Till receptet

Vintips:

Porcupine Ridge Syrah, 99 kr, Western Cape, Sydafrika, 22996. Fruktigt & smakrikt.

Annons
Annons
Porterhouse steak med hash brown och stuvad potatis.

Porterhouse steak med hash brown och stuvad potatis.

Foto: MALIN HOELSTAD
Thailändska fiskkakor med nouc cham

Thailändska fiskkakor med nouc cham

Foto: MALIN HOELSTAD
Porterhouse steak med hash brown och stuvad potatis. Foto: MALIN HOELSTAD

Porterhouse steak med hash brown och stuvad potatis

4 portioner. När Johan Jureskog och hans kompanjon öppnade restaurang AG var det med en satsning på kött av högsta kvalitet. Det första som möter gästen är en köttkyl. Här har Johan Jureskog lagat en läcker porterhouse till alla köttälskare.
Till receptet

Vintips:

Cline Zinfandel, 89 kr, Kalifornien, USA, 22283. Fruktigt & smakrikt.

Thailändska fiskkakor med nouc cham Foto: MALIN HOELSTAD

Thailändska fiskkakor med nouc cham

4 portioner. I den nya Seafood bar på restaurang Pontus regerar fisk och skaldjur i alla upptänkliga varianter. Här bjuder Pontus Frithiof och hans medarbetare Martin Brag på thailändska fiskkakor.
Till receptet

Vintips:

Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Spätlese, 89 kr, Pfalz, Tyskland, 5042, halvtorrt. Druvigt & blommigt.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons