”Hur ska jag våga berätta att jag vill skiljas?”

”Jag har aldrig tidigare älskat så. Han har berört mig djupt.” Det skriver en kvinna som i tre år haft ett förhållande med en kollega. Maken vet ännu inget. Men hur och när ska hon klara att berätta för sin man att hon vill skiljas? Idagsidans psykolog svarar.

Publicerad
Annons

FRÅGA: Jag är gift sedan många år och har två barn som är 10 och 12 år gamla. Min man och jag har varit tillsammans i snart 20 år och har haft många fina år tillsammans. När vi fick barn försökte vi i början att dela på ansvaret för barn och hem. Det gick bra inledningsvis men efterhand fick jag ett större och större ansvar. Jag kände inte att jag fick uppskattning för all tid och engagemang som jag lade ned, för barnen/hemmet etc.

Vi arbetade båda mycket men min man jobbade ännu mer. Vi satsade mycket på barnen, hade väldigt lite tid som par och vårt sexliv kom att bli rutinartat och ”maskinellt”. Vi tog helt enkelt varandra för givet och jag drev allting i familjen (bokade semestrar, planerade sociala aktiviteter, läste läxor med mera). Jag försökte lyfta problemen med min man men vi lyckades inte åstadkomma någon varaktig förändring.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons