ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Blod är tunnare än vatten

Allt i Donners bok handlar om tiden vi lever i

Jörn Donner (född 1933) är författare, filmregissör, producent, före detta vd för Svenska filminstitutet, politiker och kritiker. Hans nya roman handlar om ett finsk-ryskt par och utspelar sig kring tiden för finska inbördeskriget. Han är även aktuell med filmen ”Perkele 2”, ett försök att illustrera de förändringar Finland gått igenom sedan ”Perkele” kom 1971.
Jörn Donner (född 1933) är författare, filmregissör, producent, före detta vd för Svenska filminstitutet, politiker och kritiker. Hans nya roman handlar om ett finsk-ryskt par och utspelar sig kring tiden för finska inbördeskriget. Han är även aktuell med filmen ”Perkele 2”, ett försök att illustrera de förändringar Finland gått igenom sedan ”Perkele” kom 1971. Foto: Staffan Löwstedt

Döm inte den som ljuger om sitt namn och sitt ursprung. Döm inte den som fötts till fel folkslag i fel tid och vill hitta en trygghet att leva. Det är budskapet i Jörn Donners nya roman, skriver Clara Block Hane.

Clara Block Hane
Uppdaterad
Publicerad

Bland människor i Jörn Donners ålder är det modernt att döstäda. Det kan man tycka är en bra trend, särskilt om man varit med om att i akut sorg efter en förälder inse att allt som blir kvar efter ett människoliv är saker.

I Jörn Donners nya roman, den 67:e boken i författarens utgivning, finns en ramberättelse om en man som försöker bli av med ett hus han ärvt av sin avlidne far. Förutom lösöre utan värde finns det några kartonger med anteckningar som pappan iordningställt just för att sonen ska läsa dem.

Laddar…