Papperslös räddade barn – får medborgarskap

Frankrikes president Emmanuel Macron med den 22-årige maliern Mamoudou Gassama i Élyséepalatset i Paris. Gassama ska nu ges franskt medborgarskap, har Macron beslutat.
Frankrikes president Emmanuel Macron med den 22-årige maliern Mamoudou Gassama i Élyséepalatset i Paris. Gassama ska nu ges franskt medborgarskap, har Macron beslutat. Foto: Thibault Camus/AP/TT

SE KLIPPET Han såg ett litet barn hänga hjälplöst från räcket på en balkong i Paris – och fasadklättrade de fyra våningarna för att rädda fyraåringen.

Nu har Frankrikes president Emmanuel Macron beslutat att den hjältemodige mannen – den 22-årige maliern Mamoudou Gassama – ska få franskt medborgarskap.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Mamoudou Gassama, som är papperslös, var på väg för att se Champions League-finalen tillsammans med en vän då han plötsligt fick syn på en folkmassa som ropade och pekade upp mot en balkong i 18:e arrondissementet. Från räcket hängde ett litet barn som var på väg att ramla ned.

Den 22-årige Gassama – som uppenbarligen besitter en imponerande armstyrka – sprang över gatan och hävde sig upp längs husväggen, balkong för balkong. Efter 30 sekunder räddade han barnet, en scen som spridits som en löpeld i sociala medier, där han hyllats av tusentals personer.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons