IsabellaRollspelet tog över Isabella Löwengrips liv

Isabella Löwengrip.
Isabella Löwengrip. Foto: Christine Olsson/TT

Hon utsågs till Sveriges mäktigaste näringslivskvinna och levde i lyx. Men det fanns en annan Isabella Löwengrip – mobbad, sviken och deprimerad. Magnus Eriksson läser ett värdefullt vittnesbörd om psykisk ohälsa och ett liv på internet.

Publicerad
Annons

Vid 31 års ålder ger Isabella Löwengrip ut sin självbiografi. Den är resultatet av flera livskriser och ett behov av självprövning, eller självutforskning. Själv säger Isabella Löwengrip att hon kanske fortfarande är 14 år, men att det samtidigt är som att hon redan levt flera liv.

Boken är skriven i samarbete med journalisten och författaren Rebecka Edgren Aldén, som gett den en utformning som understryker bilden av flera liv. Den följer två tidslinjer, en från barndomen genom ungdomen och karriären och fram till dess att den möter den linje som inleds med Isabella Löwengrips sammanbrott 2019, både psykiskt och ekonomiskt. Det ger ett inre samband mellan hennes rastlösa entreprenörskap och de tilltagande psykiska problemen, eller medvetenheten om dessa. Det förstärker bokens karaktär av vittnesbörd och självbekännelse.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons