”Vi megaförmögna bör betala mer i skatt”

Merlene Engelhorn kommer få ta del av hennes mormors förmögenhet på 4,2 miljarder dollar. Men hon tycker att beskattningen av rika borde vara högre.
Merlene Engelhorn kommer få ta del av hennes mormors förmögenhet på 4,2 miljarder dollar. Men hon tycker att beskattningen av rika borde vara högre. Foto: Gunilla von Hall

Nu vädjar miljardärerna om högre skatt vid elitens toppmöte i Davos. En av dem är en 29-årig arvtagerska, Marlene Engelhorn. ”Det är inte rätt att megaförmögna inte betalar mer i skatt”, säger hon i en SvD-intervju.

Gunilla von Hall
Publicerad
Annons

DAVOS Världsekonomiskt forum i Davos är känt som den ekonomiska och politiska elitens tummelplats för att göra miljonaffärer och sluta viktiga avtal – inte som scenen där de rikaste kräver högre skatter. Många ögonbryn höjdes därför när några av världens multimiljonärer demonstrerade för att bli högre beskattade vid årets möte.

Demonstranterna ingår i nätverket ”patriotiska miljonärer” som vill ha högre skatter för att minska klyftan mellan de rikaste och fattigaste. Syfte är också att bekämpa problemet med höga matpriser och skenande boendekostnader som slår hårdast mot mindre bemedlade.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons