RecensionKrogguiden

Duck and crabUdda kombination med skaldjur och anka

På Duck and crab äter man vällagat på udda tallrikar i ett hål i väggen. Maten håller god klass – men det är stämningen som får oss att vilja återvända.

Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Restaurangen är minimal med ett fåtal platser.

Restaurangen är minimal med ett fåtal platser.

Foto: Tomas Oneborg
Annons

Rummet tar slut innan det börjar. Vi hälsar förvirrat på ett par som slagit sig ner i baren, som om vi kände dem. Det gör vi inte, men det är typiskt för den känsla som infinner sig på Duck and crab. Lite som hemma. Man småpratar med servitören, lite med bänkgrannarna som vi gnuggar armbåge med. Och ju mättare vi blir, desto trevligare har vi.

Duck and crab ligger ett stenkast från toppkrogarna Esperanto, Shibumi och Råkultur. Något kvarter bort ligger tapasbaren Bon bon, även den drivs av Jonas Wigert – kocken som stängde dörrarna till sitt Bon bon deli, slutade grilla grissida på gatan och öppnade nytt i samma krypin med en meny bestående av den något udda kombinationen skaldjur och anka. Vi kan bara konstatera att ett antal kvarter bort, vid Stureplan, ligger Burger and Lobster, en kedja som öppnade i Sverige för cirka ett år sedan. Vad blir nästa kombinationskrog? Musslor och gris?

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons