Varningen: Risk att handeln upphör helt

Svenska företag som handlar med Ryssland kan drabbas hårt om det införs ytterligare sanktioner, säger Heinz Sjögren, vd för Rysk-svenska handelskammaren.
Svenska företag som handlar med Ryssland kan drabbas hårt om det införs ytterligare sanktioner, säger Heinz Sjögren, vd för Rysk-svenska handelskammaren. Foto: Dimitar Dilkoff/AFP

Sanktionerna mot Ryssland kan slå hårt mot svenska företag om tonläget skruvas upp än mer. Heinz Sjögren, vid Rysk-svenska handelskammaren, varnar för att handeln mellan Sverige och Ryssland helt kan stoppas.

Tomas Augustsson
Publicerad
Annons

Konflikten i Ukraina har fått EU, USA, Storbritannien och flera andra länder att rikta sanktioner mot Ryssland. Men Heinz Sjögren, vd för Rysk-svenska handelskammaren med ett 70-tal medlemsföretag, anser att de inledande åtgärderna inte får någon dramatisk effekt på handeln mellan Sverige och Ryssland.

– Personligen har jag svårt att se att det här skulle göra någon större skillnad. Sanktioner har införts sedan 2014 och har skärpts i omgångar. De var redan tidigare så omfattande och försvårande att de som nu tillkommer inte är så signifikanta att de gör någon större skillnad, säger Heinz Sjögren.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons