Flera toppolitiker skrivna hos föräldrarna

Flera riksdagsledamöter har skrivit sig hemma hos sina föräldrar och fått ut ersättning från riksdagen för de bostäder i Stockholms län som de delar med sina familjer. Arkivbild.
Flera riksdagsledamöter har skrivit sig hemma hos sina föräldrar och fått ut ersättning från riksdagen för de bostäder i Stockholms län som de delar med sina familjer. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Flera toppolitiker har skrivit sig hemma hos sina föräldrar och fått ut ersättning från riksdagen för de bostäder i Stockholms län som de delar med sina familjer, rapporterar Dagens Nyheter.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Den senaste tiden har ett antal riksdagsledamöter hamnat i blåsväder sedan det blivit känt vilka boendeersättningar de har fått från riksdagen. Senast kunde TV4 Nyheterna visa hur Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson fått tiotusentals kronor i ersättning för dubbelt boende under tre år. Hon var skriven i Örebrotrakten samtidigt som hennes familj var skriven i Stockholm.

Dagens Nyheter kan nu visa att fyra politiker är skrivna hos sina föräldrar medan deras familjer är skrivna i Stockholmsområdet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons