ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Coronastopp på fondmarknaden börjar släppa

FI kallade i förra veckan till möte med fondförvaltare för att påminna dem om att de är skyldiga att skydda sina andelsägare, både de som kvarstår och de som väljer att sälja innehav, från att drabbas av orimliga smällar när prisbildningen inte fungerar på räntemarknaden. Arkivbild.
FI kallade i förra veckan till möte med fondförvaltare för att påminna dem om att de är skyldiga att skydda sina andelsägare, både de som kvarstår och de som väljer att sälja innehav, från att drabbas av orimliga smällar när prisbildningen inte fungerar på räntemarknaden. Arkivbild. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Handel med andelar i räntefonder har börjat fungera igen efter förra veckans plötsliga handelsstopp i en lång rad fonder i coronapandemins spår.

– Prisbildningen fungerar bättre just nu, säger Javiera Ragnartz, vd på SEB Investment Management.

Joakim Goksör/TT
Publicerad
Annons

Samtliga räntefonder som stängdes av SEB förra veckan har öppnats upp för handel med andelar igen, enligt Javiera Ragnartz.

Vändningen kom när Riksbanken förtydligade att den avser att stödköpa företagsobligationer, det vill säga just de fondtillgångar som marknaden har så svårt att sätta priser på i den våg av marknadsoro som skapats av coronapandemin.

Laddar…