Annons

Så öppnar 5G upp för nya inkomstkällor

Foto: Dragos Condrea

Snabbare nät och fiberuppkopplingar har lett till en stor utveckling på arbetsmarknaden. Med 5G öppnas fler möjligheter framåt, och det finns några saker du som företagare kan tänka på för att dra vinning av generationsskiftet.

När 3G och 4G lanserades var det få som kunde föreställa sig andra öppningar än att snabbare och smidigare kunna ladda ner musik, film och att streama serier. Faktum är att det snabbare nätet ledde till en explosion av nya affärsidéer, företag och tekniska lösningar som i dag blivit en naturlig del av vår vardag. Nu går vi mot ytterligare ett teknologiskt generationsskifte där ditt företag kan dra stor nytta.

Nya inkomstkällor

De senaste åren har många företag – nya som etablerade – valt att fokusera sin verksamhet mot tjänstefiering, alltså att skapa plattformar med fokus på tjänster hellre än produkter. Trenden kan kopplas till konsumenternas förändrade beteende, där mer tid spenderas uppkopplad och där effektivitet har blivit allt viktigare. Genom att utvärdera din affärsmodell och hitta öppningar till tjänstefiering kan du utöka dina inkomstkällor och även stärka ditt varumärke bland dina kunder.

Foto: Dragos Condrea

Öka livslängden

I den snabba teknologiska utvecklingen framåt gäller det att ligga i framkant som företagare. Genom att följa med i svängarna och ha koll på konkurrenter och branschen som stort, kan du enklare positionera dig på marknaden. En tydlig trend har varit fokuseringen på hållbarhet – och här kan 5G göra stor skillnad. Det nya nätet ökar  möjligheten att ta fram digitaliserade produkter som genom den konstanta uppkopplingen kan mjukvaruuppdateras automatiskt och leva längre.

Förbättra kundupplevelsen

Den helhetsuppfattning som kunderna har av ditt företag kan vara avgörande för er framgång. Det gäller allt från navigering på hemsidan till kontakt med kundtjänst. Uppkopplad utrustning ger kunderna möjlighet att på ett enkelt och smidigt sätt få exempelvis statusuppdateringar i realtid och möjliggör effektiv kommunikation båda vägar. Nöjda kunder hjälper till att öka varumärkeskännedomen och är en bidragande framgångsfaktor.

Hitta det som är rätt för dig

Alla företag och verksamheter skiljer sig åt från varandra. Därför finns det också många vägar till framgång. För att du ska komma igång och hitta de möjligheter 5G kan innebära för just ditt företag finns hjälp att få. Tele2 Företag kan hjälpa dig att hitta rätt i digitaliseringen, oavsett vilka unika behov och krav just ditt företag har.